Portfolio  >  Fenix Terapi

Fenix Terapi

Bild på en webbplats startsida i desktop

Område: Webbdesign/webbutveckling
Programmeringsspråk: HTML, CSS

Besök webbplatsen

Om du vill besöka den riktiga sajten kan du klicka på länken här nedanför.
Fenix Terapi länk

Bakgrund

Jag har skapat en webbplats till Fenix Terapi, som är en psykologmottagning i centrala Malmö. Webbplatsen består av tio sidor som är skräddarsydda efter kundens önskemål. Koden är skriven i HTML och CSS, samt lite javascript.

Mina tankar om arbetet

Kunden ville att webbplatsens design skulle vara minimalistisk och luftig med breda marginaler. För att åstadkomma detta valde jag att arbeta med en centrerad layout och placerade innehållet i en relativt smal kolumn, vilket ger stora vitytor och därmed ett luftigt intryck. Kunden hade också som önskemål att innehållet skulle vara uppdelat i olika grönfärgade sektioner. Här har jag valt att använda mig av en näst intill monokrom färgskala som utgår ifrån två olivgröna nyanser. Som ett komplement till dessa har jag valt en ljusbrun nyans som harmonierar bra med de gröna färgerna. Tillsammans skapar de en jordnära känsla som förmedlar ett lugnt, varmt och harmoniskt intryck. Här nedanför kan du se vilka färger som ingår i min färgpalett: Här nedanför kan du se vilka färger som ingår i min färgpalett och exempel på sidornas utformning:

#73703E

#999553

#E5E4D6

#F2F1E4

#FBF9F1

#CCC195

Bild på helsida av webbplats
Bild på helsida av webbplats

Det vackra typsnittet som jag har använt till rubrikerna heter Saudagar. Jag upplever det här typsnittet som elegant, modernt och iögonfallande. Just att det sticker ut lite grann gör också att det kontrasterar bra mot den i övrigt återhållsamma tonen på sidorna. Till brödtexten har jag använt Optima, eftersom det är ett typsnitt som är både lättläst och dynamiskt i sin utformning.

Bild på typsnitten Saudagar och Optima

Det var också en önskan från kunden att i så liten utsträckning som möjligt använda genrebilder. Jag valde därför att låta ikoner illustrera de olika tjänsterna som Fenix Terapi erbjuder. Eftersom företaget bland annat arbetar utifrån metoden CFT (compassion focused therapy), som har sina rötter i buddhismen, så valde jag även att använda en ikon som föreställer en lotus som ett återkommande designelement på sidorna. Lotusblomman är en vanlig symbol inom buddhismen, och förutom att den är ett dekorativt inslag, bidrar den också till att hålla ihop webbplatsen och därmed skapa igenkänning hos användaren.

Att få möjligheten att skapa Fenix Terapis nya webbplats från grunden har varit ett utvecklande och mycket roligt uppdrag. Kunden blev väldigt nöjd med slutresultatet och gav mig ett fint omdöme som du kan läsa längre ner på sidan.

Bild på webbplats i desktop
Bild på webbplats i tablet och mobilskärm
Bild på webbplats i en läsplatta
Bild på webbplats i två mobilskärmar

Omdöme från kunden

Jag har tidigare haft 3 hemsidor men aldrig varit i närheten av lika helnöjd som jag är med hemsidan Susanna har gjort! Jag älskar den! Hon har genom hela processen lyssnat in mina önskemål och direktiv på ett väldigt lyhört sätt, och kombinerat det med hennes väldigt träffsäkra grafiska och visuella förmåga. Jag kan varmt rekommendera Susanna Messeri till alla som är i behov av en ny hemsida!

~ Camilla Puskaric Schön

Besök webbplatsen

Om du vill besöka den riktiga sajten kan du klicka på länken här nedanför.
Fenix Terapi länk