Om mig

Bild på mig

Bakgrund

Efter att ha levt hela mitt liv i Malmö bor jag numera på vackra Södermalm i Stockholm. Här njuter jag bland annat av den underbara grönskan som alltid finns inom räckhåll, och den gamla bebyggelsen med sina varma, brända färger som passar så fint ihop med de kolsvarta hustaken.

Färg och form ligger mig varmt om hjärtat i alla sammanhang, oavsett om det gäller färgskalan på husfasaderna eller utformningen av en webbplats. Intresset för grafisk formgivning och illustration har funnits med mig så länge jag kan minnas, och det är också inom de arbetsområdena som jag både presterar och trivs allra bäst.

Under de senaste åren har jag vidareutbildat mig inom flera områden, som till exempel typografi, 3D-animation och pedagogik (länk till fullständigt cv finns längre ner på sidan). Utöver detta har jag även tagit en examen som webmaster, vilket dels har gett mig ovärderliga kunskaper i hur man skapar webbsidor och utformar dem på ett användarvänligt sätt, dels har gett mig fördjupade insikter om hur man använder sig av grafisk formgivning i digitala sammanhang. Dessa kunskaper har jag till exempel använt mig av när jag skapade och utformade den här webbplatsen. Genom att skriva min egen kod har jag kunnat formge den helt och hållet efter min egen design.

Personlighet

Jag skulle beskriva mig själv som en noggrann, pålitlig och lyhörd person. I min värld är grafisk formgivning alltid lika kul, oavsett uppdrag. I det avseendet, och fler därtill, skulle man kunna säga att jag är helt prestigelös. En av mina styrkor är att jag har en utpräglad känsla för att skapa balans i kompositioner, vilket jag anser vara en av de viktigaste designprinciperna. Jag är också väldigt noggrann i mitt arbete, och jag ser det som en självklarhet att alltid sätta kundens önskemål och produktens användarvänlighet framför mina personliga smakpreferenser. Förutom min passion för grafisk formgivning har jag även en förkärlek till allt som är skapat med händerna, och när jag har tid över så kan det hända att jag syr, virkar eller på något annat sätt tillverkar ett slöjdföremål.

Jag har även en stor kärlek till Italien och hela den italienska kulturen. Min pappa kommer därifrån och det har givetvis satt sin prägel på mig som person. Som jag ser det har jag fått det bästa ur två världar, bland annat genom att jag har växt upp med en underbar blandning av italiensk mat, fotboll och opera, samtidigt som jag har dansat kring midsommarstången, hejat på Tre Kronor och ätit köttbullar med mos.

Hela den här webbplatsen har jag kodat själv

Om du vill höra av dig till mig