Portfolio  >  Åhlander Psykologi

Åhlander Psykologi

Bild på en webbplats startsida i desktop

Område: Webbdesign/webbutveckling
CMS: Wordpress
Sidbyggare: Elementor

Besök webbplatsen

Om du vill besöka den riktiga sajten kan du klicka på länken här nedanför.
Åhlander Psykologi länk

Bakgrund

Kerstin Åhlander arbetar som psykolog och driver sin verksamhet online genom att erbjuda digitala videomöten. Hon tog kontakt med mig eftersom hon behövde hjälp med att skapa en hemsida till sitt företag. Jag tog mig an uppdraget och har gjort en webbplats som består av sju sidor som är skräddarsydda helt efter hennes önskemål. För att bygga sidorna har jag använt mig av Wordpress och sidbyggaren Elementor.

Mina tankar om arbetet

Kerstins önskemål var att webbplatsens design skulle utformas i liknande stil som en annan webbplats som jag har skapat, Fenix Terapi länk . Hon ville dock tillföra mer lekfullhet i designen samtidigt som den skulle ge ett professionellt intryck. Kerstin hade också som önskemål att webbplatsen skulle innehålla färgerna blått och grönt. Detta blev en utmaning eftersom blått och grönt lätt kan ge ett kallt intryck, vilket inte var önskvärt. Jag löste detta genom att använda en beige bakgrundsfärg och tillföra de blåa och gröna färgerna genom bilderna och webbplatsens designelement. Färgerna består av olika nyanser av blått och grönt som jag hämtade från headerbilden på startsidan. Här nedanför kan du se en del av färgerna som ingår i min palett: Här nedanför kan du se en del av färgerna som ingår i min palett och exempel på sidornas utformning:

#F0ECE4

#96C2E6

#6A9ABC

#56b6d1

#6faabd

#79A2B7

Bild på helsida av webbplats
Bild på helsida av webbplats

Typsnittet som jag har använt till huvudrubrikerna heter Saudagar. Jag upplever det här typsnittet som elegant, modernt och iögonfallande, vilket skapar en bra kontrast mot den mer återhållsamma stilen på både länk- och brödtext. Till just länk- och brödtext har jag använt typsnitten Gotu respektive Lato, eftersom dessa typsnitten både är lättlästa och dynamiska i sin utformning.

Bild på typsnitten Saudagar, Gotu och Lato

För att skapa en sammanhållen känsla på sidorna ville Kerstin använda sig av bilder med motiv av hav och stenar eftersom dessa element förmedlar ett lugn och en stillsam harmoni, vilket ligger i linje med hennes verksamhet. Hon ville också gärna att bilderna med naivistiska ansikten skulle ingå för att på så sätt tillföra en liv- och lekfull ton. Jag utformade varje undersida med en av dessa figurer som ett slags markör för respektive sida. Jag förstärkte även skillnaderna sidorna emellan genom att färgkoda respektive sida i en nyans av blått eller grönt. När vi valde ut vilka bilder som skulle ingå var det viktigt att det var ”rätt” färg i bilderna och att motivet bestod av hav och/eller sten. Sammantaget kan man säga att motiven, stämningen och färgerna i bilderna bidrar till att hålla ihop hela webbplatsen.

Att skapa Åhlander Psykologis webbplats har varit ett väldigt lärorikt och framför allt roligt uppdrag. Kerstin blev jättenöjd med sin hemsida och gav mig ett fint omdöme som du kan läsa längre ner på sidan. Hon har även gett mig ett fortsatt förtroende att sköta det löpande underhållet på hemsidan.

Bild på webbplats i desktop
Bild på webbplats i tablet och mobilskärm
Bild på webbplats i två mobilskärmar
Bild på webbplats i en läsplatta

Omdöme från kunden

Jag är otroligt nöjd med min nya hemsida och med samarbetet med Sanna. Sanna var alltid snabb på att återkomma och ge svar på frågor och funderingar som dök upp. Hon var också väldigt bra på att förklara saker och vägleda mig i arbetet kring hur en bra hemsida ska vara uppbyggd. Stil och designmässigt så utgick hon från mina tankar och önskemål om färger och tematik och återkom med sina förslag. Ibland hittade vi rätt på en gång, och ibland fick vi testa lite olika lösningar innan vi gick i mål. Jag tycker att Sanna är otroligt begåvad och stilsäker, och resultatet överträffade mina förväntningar. Jag är så nöjd och tacksam och kan varmt rekommendera henne till alla som behöver hjälp att bygga en hemsida.

~ Kerstin Åhlander

Besök webbplatsen

Om du vill besöka den riktiga sajten kan du klicka på länken här nedanför.
Åhlander Psykologi länk