Portfolio  >  Psykolog Josefin Fransson

Psykolog Josefin Fransson

Bild på en webbplats startsida i desktop

Område: Webbdesign/webbutveckling
CMS: Wordpress
Sidbyggare: Elementor

Besök webbplatsen

Om du vill besöka den riktiga sajten kan du klicka på länken här nedanför.
Psykolog Josefin Fransson länk

Bakgrund

Josefin Fransson arbetar som psykolog och har en privat mottagning i centrala Malmö. Hon tog kontakt med mig eftersom hon behövde hjälp med att skapa en hemsida till sitt företag. Jag tog mig an uppdraget och har gjort en webbplats som består av sju sidor som är skräddarsydda helt efter hennes önskemål. För att bygga sidorna har jag använt mig av Wordpress och sidbyggaren Elementor.

Mina tankar om arbetet

Josefins önskemål var att webbplatsens design skulle vara klassiskt strikt samtidigt som den skulle förmedla värme och professionalitet. Hon ville också att färgerna skulle vara ljusa och ge ett lätt och luftigt intryck. Jag har åstadkommit detta genoma att utgå från en vit bakgrund som jag har kompletterat med milda accentfärger. Jag valde att färgsätta sidan i tre bruna nyanser som jag hämtade från headerbilden på startsidan. Tillsammans skapar de en jordnära känsla som förmedlar ett lugnt, varmt och harmoniskt intryck som inte tar fokus från sidornas övriga innehåll. Här nedanför kan du se vilka färger som ingår i min färgpalett: Här nedanför kan du se vilka färger som ingår i min färgpalett och exempel på sidornas utformning:

#F5F3EE

#D9D1C4

#A18E6C

Bild på helsida av webbplats
Bild på helsida av webbplats

Typsnittet som jag har använt till huvudrubrikerna heter Noto Sans JP. Det är ett linjärt typsnitt som ger ett strikt, men ändå modernt intryck, vilket ligger i linje med kundens önskemål. Till överrubrikerna har jag valt ett typsnitt som heter Gotu. Det är en semilinjär som har en kalligrafisk utformning, vilket kontrasterar bra mot den strikta Noto Sans JP. Till brödtexten har jag använt Montserrat som både är lättläst och dynamiskt i sin utformning.

Bild på typsnitten Noto Sans, Gotu och Montserrat

Som helhet ville Josefin att hemsidan skulle förmedla en positivitet och ge ett ljust och hoppfullt intryck. När vi valde ut vilka bilder som skulle ingå gjorde vi det baserat på dessa kriterier. Det var viktigt att det var ”rätt” ljus i bilderna och att motivet inte kunde associeras till något religiöst eller bibliskt, vilket hade gett helt fel signaler. De bilderna som vi i slutändan valde förmedlar precis rätt känsla, och de harmonierar dessutom färgmässigt med varandra. Sammantaget kan man säga att ljuset, stämningen och färgerna i bilderna bidrar till att hålla ihop hela webbplatsen.

Att skapa Psykolog Josefin Franssons webbplats har varit ett väldigt lärorikt och framför allt roligt uppdrag. Josefin blev jättenöjd med sin hemsida och gav mig ett fint omdöme som du kan läsa längre ner på sidan.

Bild på webbplats i desktop
Bild på webbplats i tablet och mobilskärm
Bild på webbplats i två mobilskärmar
Bild på webbplats i en läsplatta

Omdöme från kunden

Jag är så glad att jag anlitade Sanna för hjälp med att skapa min hemsida. Hon har gett mig personlig och snabb feedback under hela processen med att bygga hemsidan. Jag upplever att hon har kommit med stilsäkra designidéer och smarta tekniska lösningar. Hon har alltid varit tillmötesgående och tagit sig tid att förklara och svara på mina frågor om stort och smått gällande allt som har att göra med webbdesign, sökmotoroptimering m.m. Jag rekommenderar varmt att anlita Sanna för hjälp med webbdesign!

~ Josefin Fransson

Besök webbplatsen

Om du vill besöka den riktiga sajten kan du klicka på länken här nedanför.
Psykolog Josefin Fransson länk