Portfolio  >  Pleijel Psykologi

Pleijel Psykologi

Bild på en webbplats startsida i desktop

Område: Webbdesign/webbutveckling
CMS: Wordpress
Sidbyggare: Elementor

Besök webbplatsen

Om du vill besöka den riktiga sajten kan du klicka på länken här nedanför.
Pleijel Psykologi länk

Bakgrund

Lina Pleijel arbetar som psykolog och driver en privat psykologmottagning vid Mariatorget i Stockholm. Hon tog kontakt med mig eftersom hon behövde hjälp med att skapa en hemsida till sitt företag. Jag tog mig an uppdraget och har gjort en webbplats som består av sju sidor som är skräddarsydda helt efter hennes önskemål. För att bygga sidorna har jag använt mig av Wordpress och sidbyggaren Elementor.

Mina tankar om arbetet

Lina ville gärna att hemsidan skulle förmedla värme och personlighet. Den skulle också vara klassiskt utformad och inte följa några specifika trender. Lina hade även som önskemål att webbplatsen skulle innehålla olika nyanser av äggskalsfärg. Som accentfärg till äggskalsfärgen valde jag att använda en guldbrun färg samt två gråblå nyanser, som sedan återkommer över hela webbplatsen. Här nedanför kan du se en del av färgerna som ingår i min palett: Här nedanför kan du se en del av färgerna som ingår i min palett och exempel på sidornas utformning:

#f9f7f0

#f3eede

#ac9379

#4a6171

#2b3942

Bild på helsida av webbplats
Bild på helsida av webbplats

Typsnittet som jag har använt till huvudrubrikerna heter Montserrat. Jag upplever det här typsnittet som elegant, modernt och stramt, vilket skapar en bra kontrast mot den något mjukare utformningen som både länk- och brödtext har. Till just länk- och brödtext har jag använt typsnittet Ysabeau Infant eftersom jag tycker att det är både lättläst och dynamiskt i sin utformning.

Bild på typsnitten Montserrat och Ysabeau Infant

För att skapa en sammanhållen känsla på sidorna ville Lina använda sig av bilder med olika Stockholmsmotiv för att på så sätt förstärka att hennes verksamhet är knuten till staden. Hon ville också att bilderna skulle vara lite ”skitiga” och inte så tillrättalagda som många bildbanksfotografier annars ofta är. De skulle dessutom ha en viss symbolik kopplad till innehållet på respektive sida för att på så sätt kunna väcka en association hos besökaren. Sammantaget kan man säga att motiven och stämningen i bilderna bidrar till att hålla ihop hela webbplatsen.

Att skapa Pleijel Psykologis webbplats har varit ett väldigt roligt och givande uppdrag. Lina blev jättenöjd med sin hemsida och hon har även gett mig ett fortsatt förtroende att sköta det löpande underhållet på hemsidan.

Bild på webbplats i desktop
Bild på webbplats i desktop
Bild på webbplats i två mobilskärmar
Bild på webbplats i en läsplatta

Besök webbplatsen

Om du vill besöka den riktiga sajten kan du klicka på länken här nedanför.
Pleijel Psykologi länk